Asya Okyanusya Kampçılık Kongresi

Türkiye Kamplar Derneği yetkilileri, 28 Ekim -1 Kasım tarihlerinde 20 ülkeden toplam 400'e yakın katılımcının katıldığı Asya Okyanusya Kampçılık Kongresinden önemli bilgi ve gözlemler eşliğinde Türkiye'ye döndü.

Kongre öncesinde gerçekleşen ICDC ( Uluslararası Kamp Direktörlüğü Kursu) na katılan kamp liderlerine liderlik eden Türkiye'den Tolgahan Sönmez ve Rıfatcan Barutçugil Lead Trainer( Usta Lider) belgesini almayı hakederek bizleri gururlandırdılar.

Bir çok farklı ülkeden kongreye katılan kamp profesyonelleri hem birbirleriyle bilgi paylasimlarında bulunurken hem de değerli akademisyen ve konuşmacıların gerçekleştirdikleri oturumlarda yeni bilgiler edindiler. Gerçekleştirilen oturumlar dışında Japonya'daki kamplarda uygulanan  kamp aktiviteleri katılımcılara tanıtıldı. 29 Ekim günü ülke sunumlarının yapıldığı gece Türkiye'den katılan 5 kişi sahnede 10.Yıl Marşımızı gururla 400 kişinin önünde söyledi.

Kongre sonucunda 2019 yılında gerçekleştirilecek olan 7.Asya Okyanusya Kampçılık Kongresinin Malezya'da yapılmasına karar verildi.

Son olarak katılımcıların 2017 Ekim ayında Dünya Kampçılık Kongresi için Rusya / Sochi de tekrar buluşma sözü vermesi ile kongre bitirildi. Türkiye Kamplar Derneği Başkanı Murat Gözet, Sochi de gerçekleşecek olan 11.ICC Kongresine, dünyada  Okul Dışı Eğitim ve Kampçılık Sektörünün parlayan yıldızı olan Türkiye'den büyük bir katılım olacağına inandığını ifade etti.