EĞİTİMCİLERE

TEAMBUILDING EĞİTİMLERİ

Takım" oluşturmak bir süreç işidir. Zaman ve emek ister. İnsanların bir araya getirilmiş olması takım oluşturulduğu anlamına gelmez.

 

Takımla çalışmak bir ortaklık kültürü gerektirir. Bireyler, diğer takım üyeleriyle sağlıklı ve sürekli ilişkiler kurmak için dinlemeye, anlamaya, paylaşmaya ve gerektiğinde özveride bulunmaya da hazır ve istekli olmalıdırlar.

 

Bir takımı yönetmek, bilinen yönetim tekniklerinden ve tarzlarından farklı bir yaklaşım gerektirir. Alışılmış planlama, organizasyon, emir-komuta ve kontrol fonksiyonları çoğu kez takım yönetiminde arzulanan sonuçları vermez. Takım üyeleri ortak sahiplenme duygusunu yaşamak, ortak karar almak ve ortak sorumluluk taşımak isterler. Bu nedenle, emir veren bir yöneticiden çok ilham veren bir lidere ihtiyaç duyarlar.

 

Takım oyunu, keyifli bir çalışma tarzıdır. Yalnız, insanların sadece kendi işlerini yapmaları yüksek performanslı takım oluşması için yeterli değildir. Takım oyuncularının, ortaklık bilincini ve bunun getirilerini anlamış olmaları gerekir.

 

Günümüzde, çoğu kez; ekip üyelerini dışarda bir araya getirmek, iyi günlerde, sosyal ortamlarda, yemek ve eğlencelerde birlikte bir şeyler yapmalarını sağlamak takım oluşturma süreci olarak algılanmakta. Oysa gerçekte takım oluşturmak; takım oyuncusu profiline sahip insanları bulmayı, bu insanların yetişeceği kurumsal iklimleri yaratmayı ve takım ruhunu sistematik bir şekilde ortaya çıkarmayı da içeren ciddi bir insan kaynakları yönetimi görevidir.

Dr. jim Cain İle 2 Günlük Teambuilding Workshop

 

“Takım Çalışmaları Dünyası”

Dr. Jim Cain, okul, okul dışı eğitim ve kampçılık alanında çalışan uzmanlara yönelik düzenlediği bu kursta, kendi takım çalışmaları programınızı nasıl oluşturacağınızı dünyanın farklı ülkelerinden yaratıcı aktivite örnekleriyle gösteriyor. Dünyanın herhangi bir yerinde, basit araç gereçler kullanarak ve düşük maliyetle kendinizin de kolaylıkla kurgulayıp uygulayabileceği takım çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz. Tek bir ip parçasını yüzlerce farklı şekilde kullanarak takım oyunu inşa edebileceğinizi biliyor muydunuz? Ve bu aktivitelerden takım ruhu yaratmanın ötesinde faydalanabileceğinizi? Aynı zamanda liderliği, iletişimi, karar almayı, güven inşa etmeyi, etkili geri bildirimi, personel eğitimi konularını, yaratıcı sorun çözme tekniklerini ve daha fazlasını bu kurs sayesinde keşfedebilirsiniz.

 

2009, 2010, 2013 ve 2014 yıllarında Türkiye’de liderlik ve takım çalışmaları eğitimleri düzenleyen Jim Cain ile, bu iki günlük workshop’ta sadece birbirinden eğlenceli çok sayıda grup aktivitesi deneyimlemekle kalmayacak, aynı zamanda bu aktiviteleri kendi personel eğitimi ve kamp programlarınızda nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.

 

Bu workshop, öğrencileri ile bir takım ruhu yaratmak isteyen koçlarınızı ve eğitmenlerinizi basit araçlarla nasıl destekleyebileceğinizi öğrenmek için kaçırılmaz bir fırsat.

Tarih

Yer

Kurs Ücreti

Dil

2020 (Tam tarihi açıklanacak)

İstanbul

Açıklanacak

İngilizce (Katılımcı profiline göre çeviri hizmeti sunulacaktır.)

“Takım Çalışmaları Dünyası” workshop’u kayıt formunu indirmek için lütfen tıklayınız...

Dr Jim Cain:

Dünyada takım çalışması eğitimleri denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan "teambuilding gurusu" Dr. Jim Cain, farklı dillere çevrilmiş 10 kitabın yazarı ve bu alanda pek çok ödülün sahibidir. Birlik olma, takım ruhu oluşturma, takım olarak problem çözme çalışmalarını aktif öğrenme yoluyla öğreten Cain, eğlenceli oturumuyla ekipler arasında yaratıcı bağlar kurulmasına yardımcı oluyor. Jim Cain, NASA Lunar-Mars Projesi'ne bir ekip oluşturulması programının ortaya çıkması ve kullanılmasında da önemli bir rol oynadı. 23 ülkede ve ABD'nin 47 eyaletinde eğitimler veren Jim Cain, 2010 yılında TBF tarafından İstanbul'da düzenlenen COW projesi kapsamında 110 ülkeden gelen basketbolculara ve koçlara takımdaşlık eğitimleri verdi. 2013 yılında Bursa’da düzenlenen Dünya Altyapı Basketbolu Zirvesi ve 2014’te Antalya’da gerçekleşen Uluslararası Kampçılık Kongresi kapsamında eğitimler verdi.

© Copyright 2018 by Türkiye Kamplar Derneği